Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

EK 2012
Oekraïne en Polen organiseren het Europees kampioenschap voetbal van 2012. Voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond UEFA heeft dit op woensdag 18 april 2007 bekendgemaakt in Cardiff, Wales. Met acht stemmen kregen de twee landen de voorkeur boven Italië (vier stemmen) en het duo Kroatië/Hongarije (nul stemmen).

De wedstrijden worden afgewerkt in acht speelsteden, gelijk verdeeld over de beide gastlanden. In Oekraïne zijn dat Charkov, Donetsk, Kiev en Lviv, in Polen wordt gevoetbald in Gdansk, Poznan, Warschau en Wroclaw. De Poolse steden Chorzów en Krakau stonden op de reservelijst evenals het Oekraïense Odessa. De Oekraïense stad Dnepropetrovsk stond aanvankelijk op de lijst van speelsteden maar door onvoldoende voortgang in de aanleg van infrastructuur rond het vliegveld, besloot de UEFA om Charkov aan te wijzen als speelstad.

Net als aan alle EK's vanaf 1996, nemen zestien landen deel. Het is de laatste keer met 16 teams. Vanaf 2016 doen 24 landen mee aan de eindronde. Het voorstel om al in 2012 het deelnemersveld tot 24 uit te breiden werd afgewezen.


  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.4  ©2002-2019 FRIZZBEE Web Services