Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland overklast Hongarije


 
Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een fraai optreden bij Hongarije afgesloten met een ruime zege (0-4). Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay, Dirk Kuijt en Robin van Persie drukten het enorme krachtsverschil in ruim een uur uit met vier treffers.Het Nederlands elftal verstevigde met de zege de koppositie in groep E van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Polen en Oekraïne. Het verschil met nummer twee Hongarije is opgelopen naar zes punten. Beide ploegen staan dinsdag in de ArenA opnieuw tegenover elkaar.

In de extra tijd moest het duel nog even worden onderbroken wegens enkele Hongaarse fans op het veld.

Dinsdag is Hongarije opnieuw de tegenstander van Oranje. De wedstrijd begint om 20:30 en wordt gespeeld in de Amsterdam Arena. Voetbaloutsite is hierbij aanwezig. Een fotoverslag volgt op deze site.

Update: Het Nederlands elftal begint dinsdagavond waarschijnlijk met dezelfde basisformatie als vrijdag aan de laatste aflevering van het tweeluik met Hongarije. Mark van Bommel ondernam de afgelopen dagen vergeefse pogingen om fit te worden. De aanvoerder hield echter last van een zwelling in het rechterbovenbeen. Hij verliet zondag het trainingskamp.

Oranje bereidde zich zondag tijdens een lichte training in De Kuip voor op de thuiswedstrijd tegen Hongarije. Bondscoach Bert van Marwijk had in de stralende zon de beschikking over 22 fitte spelers. De oefensessie trok tientallen enthousiaste toeschouwers die hun favorieten met applaus bedankten voor de galavoorstelling in Boedapest. Het Nederlands elftal traint maandag nog achter gesloten deuren in de ArenA (ANP).
 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 27 maart 2011
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.4  ©2002-2019 FRIZZBEE Web Services