Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

PSV, Ajax en Twente door


 
Drie Nederlandse clubs hebben goede zaken gedaan in Europa. Dankzij de enorm knappe prestaties van Ajax, FC Twente en PSV is Nederland weer een plekje gestegen op de Europa Coƫfficiƫntenlijst.

Doordat alle drie de ploegen ook nog eens wonnen, kreeg Nederland extra punten. Door deze neergezette score is het Turkije gepasseerd op de ranking en mag Nederland in het seizoen 2011/2012 een extra Europa League ticket vergeven.

Nederland heeft zich in ieder geval voor dit seizoen verzekerd van de negende plek. Van de vijf Turkse ploegen die begonnen in de Europese competities, is een geen enkel team meer over. Van de zes startende Nederlandse ploegen zijn er ondertussen nog drie over. AZ, FC Utrecht en Feyenoord zijn eerder dit seizoen uitgeschakeld op Europese bodem.

Nederland mag stiekem al naar boven kijken op de lijst. Nummer acht Oekraine heeft nog maar twee ploegen die actief zijn in Europa. Mocht een Nederlandse ploeg de Europa League winnen, dan zal dit zeker wederom een stijging in het klassement opleveren. De achtste plek levert echter niet nog meer Europese tickets op.

De kansen op een Nederlandse bekerwinnaar lijken echter met de ronde toe te nemen. Zowel Ajax en PSV nemen het op tegen een Russische ploeg. De Amsterdammers krijgen tegenstand van Zenit St. Petersburg en het Eindhovense team krijgt op 10 maart bezoek van Spartak Moskou. Voordeel van het treffen van Russische ploegen is dat de landelijke competitie nog steeds niet van start is gegaan. Beide ploegen hebben dus geen wedstrijdritme in de benen als ze gaan aantreden tegen de Nederlandse teams.

FC Twente mag het op gaan nemen tegen Glasgow Rangers. De regerend landskampioen hoeft zeker niet bang te zijn voor de Schotten, want de Rangers presteren in de eigen competitie onder de maat. Met nog een hoop speelronden te gaan, lijkt de Schotse titel al bijna zeker binnen voor Celtic.

Op 10 maart 2011 zullen de heenwedstrijden uit de derde ronde afgewerkt worden. 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 26 februari 2011
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.4  ©2002-2019 FRIZZBEE Web Services