Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Huntelaar voorbij Van Basten


 
Het Nederlands elftal heeft op 17 november 2010 Turkije in een matige oefeninterland verslagen. In Amsterdam was het opnieuw Klaas-Jan Huntelaar die, vlak na rust, de doorslag gaf: 1-0.Turkije, dat door de geestdrift van de vele supporters thuis leek te spelen, opende sterk. Oranje werd met het eigen wapen, razendsnel druk zetten op de bal, bestreden.
Guus Hiddinks ploeg kreeg ook de eerste kans. Maarten Stekelenburg kreeg een hand achter het geplaatste schot van Burak Yilmaz.

Oranje kreeg en vond nauwelijks ruimte. De eerste doelpoging, van Ibrahim Afellay, liet bijna een half uur op zich wachten. Voor rust kreeg Volkan Demirel alleen een vlammende rebound van Wesley Sneijder te verwerken, nadat die eerst in de muur had geschoten.
Huntelaar breekt opnieuw ban

Joris Mathijsen viel op slag van rust uit met een enkelblessure. Met Peter Wisgerhof, Robin van Persie en Theo Janssen als invallers was het Oranje dat na rust beter begon.

Na goed doorgaan van Hedwiges Maduro, die de plaats innam van de geblesseerde Mark van Bommel, scoorde Huntelaar. De Schalke-spits kwam daarmee op negen treffers in de laatste vijf interlands. Het was tevens zijn 25ste treffer voor Oranje, waarmee hij Marco van Basten (24) achter zich liet.

Turkije had niet meer genoeg energie om veel druk te zetten. In de defensie had Oranje de zaken redelijk voor elkaar, al dwong Umut Bulut Stekelenburg met een kopbal tot een redding en trof Colin Kazim-Richards na een flipperkastmoment het zijnet.

In de slotfase, waarin naast Wisgerhof ook Royston Drenthe zijn debuut mocht maken, was de organisatie even weg en kroop Oranje tot twee keer toe door het oog van de naald. 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 09 februari 2011
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.4  ©2002-2019 FRIZZBEE Web Services