Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Huldiging Amsterdam


 
Wie mij zondag ná de wedstrijd had gevraagd of ik naar de huldiging zou gaan had ik gezegd ‘NEE’. Ook kan ik me vinden in de column van Mark Goedhart, dat deze ‘grootse’ huldiging eigenlijk alleen past bij een eerste plaats.

Toch ben ik dinsdag met Rogier Goedhart naar Amsterdam vertrokken om verslag te doen voor VO. Vanuit het station Amsterdam naar de Leidsegracht gelopen. Een indrukwekkend gezicht om duizenden oranje gekleurde supporters rond de grachten te zien staan.Toen de boot voorbij kwam werden de spelers én staf luidkeels toegezongen door het publiek. Het ongeloof op de gezichten van de spelers was duidelijk merkbaar. Ineens was de teleurstelling van zondag even vergeten.Ná de rondvaart in een oranje stoet naar het Museumplein gelopen. Meer dan 200.000 oranjesupporters zongen de spelers, maar vooral de bondscoach, luidkeels toe.

Mooie woorden van Bert van Marwijk die een die een diepe buiging maakte voor het pupliek. Ook Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuijt en Arjen Robben lieten het publiek weten dat ze deze dag nooit meer zullen vergeten. De spelers en staf waren zichtbaar geroerd door het enthousiaste publiek. Tot slot een wervelend optreden van DJ Armin van Buuren.Via een grote omweg terug naar het station rennend de trein in, waar we met twee leuke dames uit Den Haag nog even terugblikte op deze bijzondere dag.

Ik geef toe dat voor een tweede plaats deze uitbundigheid wellicht iets té was – een lintje voor Van Marwijk en Van Bronckhorst én een huldiging op het Plein in Den Haag was voldoende geweest wat mij betreft - maar de zichtbare blijdschap bij het publiek, de spelers en de staf waren voor mij, Rogier en vele anderen een grote pleister op de wond...En nu op weg naar de kwalificatie voor het EK 2012.

Voor een sfeerreportage, klik hier

Door Jasper Dekker
 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 17 juli 2010
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.4  ©2002-2019 FRIZZBEE Web Services